«

»

Jun
10

Kdaj je potrebno Lektoriranje Magistrske Naloge

Lektoriranje Magistrske Naloge je vedno potrebno. Pri lektoriranju velja pravilo, da lahko avtor za sabo praviloma popravi samo tipkarske napake in pa očitne napake pri rabi jezika. Vse ostale slovnične in slogovne napake pa avtor za sabo ne more popravljati.

Študenti se med zaključkom študija srečujejo z velikim številom ponudnikov lektoriranja, vendar je potrebno pozornost posvetiti strokovnim izvajalcem.

Na trgu je mnogo ponudnikov lektoriranja, ki se čuti sposobne lektorirati magistrske naloge, vendar nimajo ustrezne izobrazbe in večinoma delajo na črno. V primeru, da boste lektoriranje naročili pri tovrstnih izvajalcih, ki imajo včasih za odtenek nižjo ceno, boste naleteli na težave. Prva težava je, da lektor brez ustrezne izobrazbe ne more izdati potrdila o lektoriranju in fotokopije svoje diplome, ki jo večina fakultet zahteva. Po opravljenem plačilu storitve pa ne boste dobili računa, kar pomeni, da v primeru reklamacije ali kakršnih koli drugih težav nimate ničesar.

Zato se odločite za Strokovno Lektorsko Agencijo

V lektorski agenciji LPI.si se z lektoriranjem magistrskih nalog ukvarjajo že sedmo leto. Lektorji so strokovnjaki iz različnih področij vsi pa imajo ustrezno izobrazbo, ki se

Ustrezna izobrazba Lektorja

Lektor mora, da lahko opravlja svoje delo, imeti zaključeno ustrezno izobrazbo (prof. slovenščine ali diplomirani slovenist), in znanjem računalniških orodij, ki se uporabljajo za pisanje besedil. Po lektorskem pregledu besedila, mora lektor besedilo, v primeru napak, ustrezno popraviti in označiti svoje popravke, da lahko avtor po zaključenem lektoriranju magistrske naloge preveri kaj je spremenjeno.