«

»

Mar
21

Iskanje literature in virov

Vsak študent, se pred pričetkom pisanja magistrske naloge, zakoplje v literaturo in vire. Seznam literature in virov se sicer s časom daljša, a kljub temu je ključen začetek.

Vsaka zaključna naloga ima temo, ki je praviloma že bila opisana v kateri od knjig, priročniku, slovarju … zato je dobro preveriti kaj so drugi pisali o vaši temi.

Celoten čas izdelave magistrske naloge si je potrebno natančno beležiti vso literaturo in vse vire, ki ste jih v nalogi uporabili. Tanka je namreč meja med navajanjem in kopiranjem. V preteklosti smo bili priča prenekaterim dogodkom, ki so povezani z napačnim navajanjem literature ali virov in so se zaključili z obtožbo avtorja, da je naloga prepisana.

Vsaka zaključna naloga lahko vsebuje navedbe drugih avtorjev, vse dokler je le-ta v nalogi naveden.

Priporočljivo je, da študent svojega mentorja seznani s seznamom literature in virov, ki jih namerava v nalogi uporabiti. Tako lahko mentor hitro preveri, če gre pisanje naloge v pravo smer.

Seznam literature in virov mora biti v nalogi na mestu in v obliki, kot jo določajo pravila za pisanje diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog. Ustreznost in pravilnost seznama literature in virov pa preverijo v referatu dotične fakultete.

V primeru, da imate težave z oblikovanjemmagistrske naloge, nas kontaktirajte, saj smo v desetih letih poslovanja oblikovali magistrske naloge domala vseh slovenskih visokih in višjih šol.